BLOG

soep

Vegan soep

Beetje koken 
Oke, als je het Jeroen vraagt, ben ik geen goeie kok. En eerlijk? Ik heb er ook niet echt plezier in. Daarom heb ik hulp ingeschakeld van iemand die ik echt super waardeer namelijk Rowan van @deonlinegewichtsconsulent_com. Zij geeft (h)eerlijke tips over gezond leven zonder TE streng te zijn voor jezelf. En samen met Beetje liefde is ze speciaal vegan recepten gaan maken die ik met jullie mag delen!

Beetje soep slurpen
Als allereerste recept hebben we een soepje. Ik HOU van soep. Soep kan als middageten en avondeten en is zo makkelijk om te maken! Ja, je maakt mij wel gelukkig met een kommetje soep. Nu heeft Rowan toch zo’n lekker soepje voor ons bedacht namelijk: courgette/wortel soep! Hmmmm….

Ingrediënten:

• 1 middelgrote courgette 
• 2 wortels
• 1 paprika
• 200 ml kokosmelk
• 500 ml gekookt water
• 1 bouillonblokje 
• 1/2 tl paprikapoeder
• Optioneel: 1/2 tl kurkuma
• Peper en zout
• Verse peterselie

Snij alle groenten in stukjes en bak ze gaar op middelhoog vuur. Voeg water, kokosmelk en het bouillonblokje toe en kook dit 20 minuten op een laag vuur. Pureer de groenten fijn met een staafmixer en breng de soep op smaak met de kruiden. Beetje kokosmelk en wat verse peterselie erop en klaar is kees!

Eetse!
Lidewij & Rowan

(Vind meer over Rowan op hier!)

Vegan soep

Recente Blogs

Vegan soep

Samen met Rowan heb ik een heerlijk vegan recept voor jullie gemaakt!

Beetje Gifjes

Beetje liefde heeft eigen Gifjes en ik kan ze ook voor jouw ontwerpen! Maar wat zijn Gifjes en waarom gebruik je ze?

Tags

Deel dit bericht