Kies de juiste huisstijl kleuren met deze 5 tips!

Ik was een jaar of 4 en had voor het eerst een vriendinnetje van school bij mij thuis om te spelen. We gingen samen strijkkralen en ik begon zoals ik altijd deed met eerst even heel goed bedenken welke kleurencombinatie ik wilde gebruiken en met welke kleur ik dan zou beginnen.

Het vriendinnetje knalde ondertussen alle kralen door elkaar gewoon op haar vormpje. Ik had het eerst niet door, maar toen ik haar zo bezig zag zat ik met open mond naar haar te kijken. Hoe kon je nou gewoon alle kleuren door elkaar erop doen?! Dat kan toch niet!

Haha! Ja, kleur is altijd mijn ding geweest. En ik weet inmiddels dat veel mensen – en ondernemers – het kiezen van de juiste kleuren heel lastig vinden. Welke kleur past goed bij jouw bedrijf? Daarom heb ik hieronder 5 belangrijke tips als het om kleur in je huisstijl gaat!

1. Er zijn geen goede of verkeerde kleuren
Maar sommige tinten versterken jouw bedrijf en andere juist niet. Welk gevoel wil jij uitstralen met jouw bedrijf? Zakelijk en modern? Kies dan bijvoorbeeld voor blauw. Vriendelijk en betrouwbaar? Ga voor warme aarde tonen.

2. Kies nooit teveel kleuren
Wil jij een hele regenboog aan kleuren in je bedrijf hebben? Don’t do it girl! Klanten moeten jou makkelijk en snel herkennen en dat lukt niet als jij elke dag weer een andere kleur gebruikt. Kies voor 1 prominente kleur en dan twee kleuren die er goed bij passen. Dan zit je altijd goed en herkennen jouw klanten je gelijk als je voorbij vliegt op Instagram.

3. Gebruik zo min mogelijk zwart
Huh, geen zwart?! Mijn klanten schrikken hier vaak van. Maar zwart komt heel hard over bij mensen. Kies daarom voor een donkergrijs, -blauw of -groen. In eerste instantie zien je klanten niet dat het geen zwart is, maar onbewust komt het veel vriendelijker over dan het echte diepe zwart. Deze tekst die je nu leest is ook niet 100% zwart 😉

4. Wees praktisch
Lichte kleuren kunnen vaak heel onhandig zijn om te lezen, dus kies ook altijd voor een donkere tint in jouw pallet. Zorg dat je alle kanten op kunt.

5. Kleur is niet alles
Uiteraard is kleur een belangrijk deel van je huisstijl maar het is niet alles. Jouw branding gaat nog veel verder! Denk aan lettertypes, patronen, illustraties en design stijl. Communiceer jouw ‘brand values’ door jouw hele huisstijl en niet alleen door je kleuren.

Liever wat hulp bij het kiezen van kleuren? No worries, stuur een berichtje op Instagram en dan denk ik met je mee!

Beetje liefs,
Lidewij

Kies de juiste huisstijl kleuren met deze 5 tips!

Recente Blogs

Deel dit bericht

Hi, ik ben Lidewij

En ik wil jou een tips, tricks en een beetje liefde, doorgeven zodat ook jij jouw droomklanten aantrekt! 

Volg Beetje liefde