BLOG

blog_treesforall

Trees for all

Bij elke bestelling boven de 100 euro doneer ik een boom bij ‘trees for all’. Dit doe ik omdat ik een beetje liefde terug wil geven aan de bomen. Zonder bomen geen papier, en zonder papier geen toffe nieuwe producten bij Beetje liefde.

Kibale National Park
‘Trees for all’ plant onder andere bomen in Uganda, een geweldig land in Oost-Afrika. In Uganda is het Kibale National Park. Het park beslaat circa 800 km2, dat is ruim de helft van de provincie Utrecht en zit vol met vogels en zoogdieren. Bomen hebben er alle ruimte en kunnen er uitgroeien tot heuse woudreuzen van wel 50 meter hoog. Helaas word dit prachtige park bedreigd door ontbossing en bodemerosie. ‘Trees for all’ ondersteunt en helpt mee aan het herstel van het Kibale National Park.

Stage Uganda
Mijn zusje mocht voor haar stage naar Uganda en heeft mogen ontdekken hoe mooi de jungles daar waren en hoe belangrijk het is om goed voor deze wereld en de mensen die daarop leven te zorgen. ‘Trees for all’ werkt met de lokale bevolking samen. Dit zorgt voor banen en opleidingen. Mijn zusje heeft speciaal voor Beetje liefde een stukje geschreven over de natuur en haar belevingen in Uganda:

“Hi, ik ben Maartje het zusje van Lidewij. In november 2018 ben ik drie maanden naar Uganda geweest voor een stage. Uganda is echt de parel van Afrika met mooie natuur en prachtige dieren. Het viel mij al snel op dat er veel buitenlanders waren die het land leegplukken, bijvoorbeeld door het kappen van bomen. Ook werden er grote wegen aangelegd midden door de jungle, om zo nog grotere vrachtwagens door het land te laten rijden.

Ik merkte in de drie maanden dat ik er woonde, dat het klimaat daar ook veranderde. In het regenseizoen was er veel zon en in het droge seizoen viel er veel regen. Hier hebben de dieren ook last van. Ze raken van slag en hebben daardoor minder overlevingskansen. Lokale mensen vertelden mij dat dit nog nooit zo was geweest.

Onze daden hebben dus zelfs effect in landen als Uganda. Daarom ben ik heel erg trots op mijn zus dat ze het project ‘Trees for all’ gaat ondersteunen. Het is belangrijk dat we een beetje meer liefde aan de wereld geven en vooral aan het klimaat. Samen kunnen we er zo voor zorgen dat bijvoorbeeld Uganda nog lange tijd de parel van Afrika mag zijn.”

Wil je meer weten over dit project over waarom ik dit doe? Neem een kijkje op de website van ‘Trees for all’ of stuur mij een berichtje via contact.

Plant mee,
Lidewij

Trees for all

Recente Blogs

Vegan soep

Samen met Rowan heb ik een heerlijk vegan recept voor jullie gemaakt!

Beetje Gifjes

Beetje liefde heeft eigen Gifjes en ik kan ze ook voor jouw ontwerpen! Maar wat zijn Gifjes en waarom gebruik je ze?

Tags

Deel dit bericht