BLOG

blog_waarom

Waarom duurzaam?

Waarom ben ik duurzaam?
Daar stonden we dan op het vliegveld met z’n tweeën te wachten op onze nieuwe huisbaas. Ik was doodmoe van het reizen en het was voor mijn gevoel wel 200 graden buiten. Er kwam een klein, grijs mannetje naar ons lopen. Hij zei dat zijn naam Joe was en of wij Lodewijk en Jerôme waren. “Bijna goed” lachen wij. We stapten in zijn auto en we reden met z’n drieën naar ons nieuwe huisje voor de komende maanden midden in Kaapstad.

Moe keek ik uit het raam, terwijl Joe aan een stuk aan het praten was. Hij vertelde over de droogte die er heerste in Zuid-Afrika en dat we enorm zuinig moesten doen met water. Ik dacht nog: het zal wel meevallen. Maar het viel niet mee, de droogte was serieus. De natuur werd met de dag minder groen en velden die normaal vol druiven stonden, waren nu leeg. Het was hartverscheurend en eigenlijk ook wel heel eng om te zien. Want als straks echt het water op is, wat zou er dan gebeuren?

Toen ik na een halfjaar werken als grafisch vormgever in Kaapstad terug was in Nederland, was hier niks aan het handje. Alles liep hier op rolletjes, maar ik begon veel dingen al heel snel niet meer als ‘normaal’ te zien. Bijvoorbeeld 20 minuten onder de douche staan is een privilege dat absoluut niet iedereen heeft hier op de aarde.

Wij hebben de keuze
Ik begon steeds meer dingen te onderzoeken en zo werd ik stapje voor stapje steeds bewuster van alle keuzes die ik maak en ook kan maken. Wij hebben namelijk de keuze. De keuze om gerycled papier te kopen in plaats van nieuw papier. De keuze om een tandenborstel van bamboe te kopen in plaats van een plastic tandenborstel. Wij hebben de keuze om voor deze wereld te zorgen en wonderschone plekken zoals Zuid-Afrika te redden.

Soms droom ik weer even weg naar Zuid-Afrika, dat ik dobberend in een kajak zat, terwijl walvissen onder ons zwommen en de dolfijnen in een mega grote groep voorbij kwamen. De natuur is echt prachtig en ik wil haar redden voor de generaties na mij, met alles wat ik in mij heb. Want iedereen moet hier toch van kunnen genieten? 

Start op je de juiste manier
Toen ik Beetje liefde begon kon het dus ook niet anders dan dat het 100% duurzaam en plasticvrij zou zijn. Want hoe kan je een nieuw leven, een leven samen of juist jouw bedrijf starten op een manier die schadelijk is voor de wereld waar wij op leven? Want als wij niet de juiste keuzes maken, wie gaat het dan doen?

Waarom duurzaam?

Recente Blogs

Vegan soep

Samen met Rowan heb ik een heerlijk vegan recept voor jullie gemaakt!

Beetje Gifjes

Beetje liefde heeft eigen Gifjes en ik kan ze ook voor jouw ontwerpen! Maar wat zijn Gifjes en waarom gebruik je ze?

Tags

Deel dit bericht