Wat is een huisstijl en wat kan het voor je doen

Daar stond ik dan. Morgen zou de eerste middelbare schooldag zijn en ik mocht een nieuwe outfit uitkiezen van mijn moeder bij de Vero Moda. The presure was real. Stel dat ik er saai uitzag, dan zou ik volledig verdwijnen in die veeeeel te grote school. Als ik er tuttig uit zou zien zou NOOIT een vriendje krijgen en alleen doodgaan. Stel ik zag er te stoer uit dan zouden de leraren mij allemaal onvoldoendes geven en zou ik nooit een goeie baan krijgen. Jup, ik was echt een drama queen eerste klas.

Kleding zegt veel over een persoon. Niet alles, maar wel veel. Je hoofd houdt er namelijk enorm van om dingen in hokjes te plaatsen, dat maakt het leven simpeler. Stel je ziet een jongen over straat lopen in een net pak of je zou hem zien met gescheurde kleding en een hanenkam. Het is dezelfde jongen maar je hebt hele andere ideeën bij hem.

Ik hou ervan om huisstijlen precies zo te zien. Jij hebt geweldige ideeën voor een bedrijf en ziet het helemaal voor je. Maar je branding klopt niet bij je ideeën in je hoofd waardoor je de verkeerde of helemaal geen klanten aantrekt. Je bedrijf heeft een trainingspak aan terwijl jouw ideale klant op zoek is naar een avondjurk. Niet echt een match.

Meet Karin
De impact van de juiste branding is dus cruciaal om jouw ideale klant aan te trekken. Nu heb ik hiervoor echt een super leuke opdracht! Doe je ogen even dicht en zie je bedrijf voor je als een persoon. Bedenk dit zo levendig en getailleerd mogelijk. Stel je bedrijf is een vrouw en heet Karin. Hoe ziet Karin eruit? Wat vind ze leuk om te doen? Wie zijn haar vrienden? Wat kijkt ze het liefste op Netflix? Welke muziek luistert ze?

En vergeet natuurlijk niet de belangrijkste vraag: stel je heb je ideale klant, waarmee zou ze connecten met Karin? Waar zouden ze elkaar kunnen tegenkomen? Waar zouden ze het over hebben? Wat zou er voor nodig zijn om echt vrienden te worden?

Schrijf dit allemaal op of maak er een moodboard van en hou jouw Karin altijd in je hoofd voor alles in je bedrijf. Bij content schrijven, website bouwen tot zelfs bij je visitekaartje ontwerpen. Is jouw Karin stoer? Zorg dat je stoere foto’s deelt op Instagram. Houd jouw Karin van roze koekjes bakken en bloemenjurkjes? Maak je website lekker roze en vrolijk! Zo simpel kan branding zijn.

Stop!

Dus lieve vrouw, stop met uren voor je kledingkast te zitten en laten wij samen een plan maken zodat wij jouw bedrijf in de juiste kleding kunnen hijsen en jij jouw droom klanten aantrekt! Let’s do this!

Wat is een huisstijl en wat kan het voor je doen

Recente Blogs

Deel dit bericht

Hi, ik ben Lidewij

En ik wil jou een tips, tricks en een beetje liefde, doorgeven zodat ook jij jouw droomklanten aantrekt! 

Volg Beetje liefde