BLOG

blog_trouwen-checklist

Wat moet er op een trouwkaart?

Wat moet er op een trouwkaart?
Ahh super tof, jullie gaan trouwen! Zo’n mooie dag verdient de mooiste kaart ooit, toch? Vaak ga ik aan de slag met verloofde stelletjes en dan is eigenlijk een van hun eerste vragen: wat zet je op een trouwkaart? 

Uiteraard kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen wat je wel en niet op je kaart wilt zetten; ik word zo vaak verrast door leuke ideeën van klanten. Ook is het handig om trouwkaarten die je hebt gekregen van vrienden en familie erbij te pakken. Wat hadden zij erop staan en was dat duidelijk of miste je juist nog iets? Ga daarna over je eigen bruiloft nadenken; wat zijn dingen je graag wilt laten weten van te voren of wat zou nog onduidelijk kunnen zijn?

Verdeel de informatie
Ik raad vaak aan om je trouwkaart te verdelen over 2 kaartjes. Zo kun je je trouwkaart mooi ‘clean’ houden en kan alle overige/extra informatie op het tweede kaartje. Ook kun je het tweede kaartje vanuit de ceremoniemeester(s) sturen. Zo weten jouw gasten ook gelijk dat als ze vragen hebben, ze bij de ceremoniemeester(s) moeten zijn.

Zet altijd op jullie trouwkaart:

– Jullie namen (+ achternamen)
– Datum van de trouwdag
– Locaties + tijden bruiloft
– (Persoonlijke tekst en/of uitnodiging)

Daarnaast is er nog extra informatie maar dit kan ook bijvoorbeeld op het detail kaartje. Het voordeel hiervan is dat voor elke soort gast (daggast, feestgast etc) een eigen detail kaartje kan maken. Dan hebben ze hun eigen programma en informatie op een kaartje staan maar blijft jullie trouwkaart altijd hetzelfde.

Extra informatie:
– R.S.V.P.
Wil je weten op hoeveel gasten je kan rekenen? Vraag dan of ze even laten weten of ze komen en/of ze nog allergieën / bepaalde wensen hebben.

– Dresscode
Wil je graag dat jouw (dag)gasten allemaal mooi bij elkaar matchen? Geef dan bepaalde kleurten aan die ze mogen dragen, dan zullen jouw foto’s perfect gestyled zijn!

– Cadeautip
Zet op de kaart wat je graag wilt hebben. Dit kan subtiel door bijvoorbeeld een (geld)envelopje op de kaart te zetten of maak bijvoorbeeld een lijstje online.

– Jullie (nieuwe) woonadres
Laat weten wat jullie adres is. Vaak willen mensen namelijk even een kaartje sturen als ze niet naar de bruiloft kunnen komen.

– Gegevens ceremoniemeester(s)
Zet de naam en het telefoonnummer/e-mail adres van de ceremoniemeester(s) op de kaart, dan weten de gasten wie ze mogen bereiken voor vragen. Heb je geen ceremoniemeester? Zet dan je eigen gegevens neer.

– Social media omgang
Wil jij de eerste zijn die foto’s van de bruiloft online zet? Of wil je graag dat mensen jullie erin taggen of een speciale hastag gebruiken zodat je ze allemaal later kan bekijken? Zet dit dan ook op de kaart!

– Verrassing voor bruidspaar
Vaak wil de ceremoniemeester ook nog wat kwijt op de kaart. Soms regelen ze een verrassing of bijvoorbeeld een gezamenlijk cadeau met al jouw gasten. Vaak communiceer ik direct hierover met de ceremoniemeester zelf zodat het voor jullie nog een verrassing blijft.

Samenwerken?
Heb jij nou zelf een tof of misschien heel gek idee wat je op de kaart wilt? Laat het me weten via het contactformulier, ik ben mega benieuwd!

Wat moet er op een trouwkaart?

Recente Blogs

Vegan soep

Samen met Rowan heb ik een heerlijk vegan recept voor jullie gemaakt!

Beetje Gifjes

Beetje liefde heeft eigen Gifjes en ik kan ze ook voor jouw ontwerpen! Maar wat zijn Gifjes en waarom gebruik je ze?

Tags

Deel dit bericht