Zo investeer je als een pro volgens een expert

Met Emma Verschure

Als ik iets vaak hoor op Instagram, dan is het wel dat ondernemers bang zijn om een grote investering te doen, bijvoorbeeld voor hun huisstijl of een website. Daarom leek mij leuk om hier eens iemand over te interviewen die veel van geld weet. Natuurlijk kwam ik uit bij Emma Verschure van Emma’s Tax Law. Een tijd geleden mocht ik voor haar een logo maken en sindsdien volg ik haar graag vanwege alle goeie tips die ze geeft op Instagram en op haar website.

Q Hoe zorg je dat je geld overhoudt om investeringen te maken?
A “Het belangrijkste is door te weten waar je geld heen gaat. Hou dit op een goede manier bij in je boekhoudprogramma en analyseer dit. Spaar voor je belastingen (btw en inkomstenbelasting), spaar voor de vaste kosten en tot slot: stop wat geld in je groeipotje. En dat groeipotje kan je gebruiken voor je investeringen, zoals een geweldige huisstijl.”

Q Waarom heb jij geïnvesteerd in een grafisch vormgever?
A “Een goedlopend bedrijf begint bij een professionele uitstraling. Zeker in deze digitale tijd is het belangrijk dat je huisstijl er goed uitziet. Mensen kijken op je website of Instagram en dat moet er uitnodigend genoeg uitzien zodat ze geïnteresseerd worden. Hoe beter jij deze dingen uitwerkt, hoe beter de fundering van je bedrijf is. Daarom heb ik geïnvesteerd in een mooi logo en een visitekaartje.”

Q Hoe kan je geld (verdienen) leuker maken?
A “Door veel te werken aan je moneymindset. Dit kun je doen door mensen op Instagram te volgen die hier goed mee bezig zijn of door boeken/blogs te lezen die over dit onderwerp gaan. Bedenk voor jezelf hoe het komt dat jij beperkend over geld denkt. Waarom vind je geld niet leuk? Schrijf dit op en ga bedenken hoe je liever over geld denkt. Schrijf ook dat op en lees dat briefje even elke ochtend door.”

Drie top tips van Emma

Tot slot vroeg ik nog naar de drie top tips van Emma voor ondernemers:

  1. “Denk niet teveel na, maar begin gewoon. Heb je een goed plan? Begin dan gewoon, want als je het eerst volledig uitwerkt kost het super veel tijd en al gaandeweg veranderd dat plan toch.”
  2. “Je hoeft niet alles zelf te doen. Ik hoor vaak ondernemers zeggen dat ze dingen niet durven uit te besteden. Ze willen alles zelf blijven doen, maar door uit te besteden kan je bedrijf juist groeien en kan jij je bezighouden met waarmee jij je bezig wilt houden.”
  3. “Focus je op winst in plaats van op omzet. Veel ondernemers roepen dat ze graag €10.000 omzet per maand willen halen, prachtig doel. Het zegt alleen precies niks. Wat je uiteindelijk overhoudt is je winst en dat is veel belangrijker om op te focussen.”

Bio Emma
Emma is 22 jaar en studeert Fiscaal Recht aan de universiteit van Tilburg. Ze helpt ambitieuze meiden met hun belastingen en financieel inzicht te krijgen in hun onderneming. Dit doet ze via haar bedrijf: Emma’s Tax Law.

Website: emmastaxlaw.nl
Instagram: @emmastaxlaw

Heeft deze blog je op een of andere manier geholpen, heb je nog vragen of wil je ook in de Beetje liefde blog? Stuur me een berichtje op Instagram, dat vind ik super leuk!

Zo investeer je als een pro volgens een expert

Recente Blogs

Deel dit bericht

Hi, ik ben Lidewij

En ik wil jou een tips, tricks en een beetje liefde, doorgeven zodat ook jij jouw droomklanten aantrekt! 

Volg Beetje liefde